Gå tilbake
Skrive ut
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Mini Fastelavnsboller / vannbakkels
Prepping
15
minutter
minutter
Tilberedning
30
minutter
minutter
Total tid
45
minutter
minutter
Porsjoner
10
Ingredienser
2,5
dl
vann
75
g
smør
125
g
hvetemel
2
egg
3
dl
fløte
0,5
ts
vaniljesukker
2
ss
melis
Fremgangsmåte
Kok opp vann og smør i en kjele
Tilsett melet og rør sammen deigen til deigen slipper kjelen
Kjøl deigen ned og rør inn ett egg om gangen. Rør egget godt inn i røren for hver gang.
Fordel deigen på en smurt stekeplate. Kan med fordel bruke sprøytepose.
Stek på 220 °C i ca. 24-30 minutter (over- og undervarme). Vær forsiktig med å åpne ovnsdøren det første kvarteret.
Når de er ferdig stekt, kan de godt stå i ovnen med døren åpen for å tilvenne dem til den kaldere luften.
Avkjøl og oppbevar på rist.
Anretting
Pisk fløte og vaniljesukker til en luftig krem.
Del i to eller sprøyt krem rett i bollen like før servering.
Dryss over melis.