Varm isvaffel- eller krumkakejernet. Middels høy varme.
Pisk sammen eggeehvite, sukker og vanilje i en liten bolle.
0,6 dl eggehvite, 85 g sukker, 1/2 ts vaniljeekstrakt/vaniljepaste
Bland inn salt og halvparten av melet.
1/8 ts salt, 90 g hvetemel
Tilsett smøret og resten av melet og bland til en glatt tykk røre.
30 g smør
Steking
Pensle med litt olje.
Ha en toppet spiseskje med røre midt i jernet. Lukk og stek i ca. halvannet minutt. Merk at steketid og varme varierer mellom forskjellige jern. Hvis røren er tynnere, bruker du to spiseskjeer røre.
Når iskjeksen er lysebrun (som en vanlig iskjek) tar du den forsiktig ut av jernet og ruller den rundt en kjegle. Hold formen i 10 sekunder til den setter seg.
Ha evt. noen sjokolade knapper i bunnen av iskjeksene som smelter og tetter hullet i bunnen.