Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Sursild
Ingredienser
5
stk sildefilet
saltet
1
stk rødløk
2
stk vårløk
2
cm
ingefær
frisk
Eddiklake
4
dl
vann
3,5
dl
sukker
2
dl
eplecidereddik
1
ss pepper
hel sort
1
ss allehånde
hel
1
ss nellik
1
ss sennepsfrø
2
stk laurbærblad
Fremgangsmåte
Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer om de er for salte.
Skjær silden i ca. 2 cm brede strimler på tvers.
Rens og skjær rødløk, vårløk og ingefær i tynne skiver.
Eddiklake
Kok opp vann og sukker, og avkjøl.
Tilsett eplecidereddik, pepper, allehånde, nellik, sennepsfrø og laurbærblad.
Legg sild, rødløk, vårløk og ingefær lagvis i et glass eller krukke. Hell over laken og legg på lokk.
Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.