Skjær/dra kjøttet fra hverandre mens det er varmt. Skjær av svoren så hel som mulig. Småbiter av svor finhakkes og brukes mellom lagene. Skjær kjøtt og flesk i tynne skiver eller strimler og legg det hver for seg.
Legg først bomullshyssing og et håndkle i en brødform med litt høye kanter. Skjær til et rektangel av svoren og legg det i bunnen.
Kjøtt og flesk legges lagvis i bollen. Finhakket svor og godt med krydderblanding drysses på mellom hvert lag.
Til slutt legges svor på toppen.
Kledet brettes stramt rundt sylta. Med bomullshyssing surrer du nå med fast hånd rundt hele pakken i jevnt mønster.
Legg sylta tilbake i kokekraften og la den trekke på 90 °C i en liten stund til den er gjennomvarm. Det er viktig at den ikke koker.
Legg sylta straks i press. Lett til å begynne med, fastere etter hvert som den blir avkjølet. Deretter vakuumeres sylten.