Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Ovnsbakt leverpostei
Ingredienser
350
g
svinelever
250
g
svinekjøtt
300
g
spekk
1
hvitløksfedd
1/4
ts
malt nellik
1/4
ts
malt salvie
1/4
ts
malt muskat
1/4
ts
rosmarin
2,5
ts
havsalt
1
ts
sukker
1
ts
pepper
3-4
ansjosfileter
Hvit saus
3
ss smør
3
ss mel
1
dl
melk
1,5
dl
kremfløte
2
egg
Fremgangsmåte
Kjør kjøtt, spekk, lever, ansjos og krydder i en køttkvern to ganger.
Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med fløtemelk under oppkoking.
Dra gryten til side og rør i eggene ett av gangen.
Bland sammen med den malte massen, og ha over i en smurt form (eller porsjonsformer).
Stek i vannbad i ovn ved 180 °C i 1-1,5 timer. Dette avhenger av form og størrelse på formen. Kjernetemperatur skal ligger rundt 76 °C.
La posteien få en god farge.
Avkjøl i formen, og oppbevar i kjøleskap.