Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Merknader
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Kremet Morkelsaus
Ingredienser
5-6
sjalottløk finhakket
1-2
fedd hvitløk
1,5
dl
hvitvin
1,5
dl
demi glace
5-6
dl
fløte
2
ss steinsoppulver
Maisenna
1-2
ts
dijonsennep
Smør
Morkler
Finklippet gressløk
Balsamicoeddik, tykk ikke søt
Fremgangsmåte
Vann ut tørkede morkler
Stek sjalottløk og hvitløk i en dyp stekepanne.
Hell i hvitvinen og kok ned.
Ha i demi glace, fløte og steinsoppulver og kok ned.
Jevn ut med maisenna så sausen tykner.
Smak til med dijonsennep
Tilsett godt med smør for å gi sausen en god og rund smak.
Hakk morkler eller tilsett dem hele i sausen.
Avslutt ned finklippet gressløk.
Dersom sausen mangler syre, tilsett litt balsamicoeddik.
Tips!
Steinsoppulver kan du lage selv ved å male opp tørket steinsopp med en stavmikser til pulver.