Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Braissert sjalottløk
Porsjoner
4
Ingredienser
4
store sjalottløk
skrellet og kuttet endene av
1
kvist timian
2
klyper havsalt
2
hele sorte pepper
2
ss olivenolje
4
dl
vann
Fremgangsmåte
Ha vann, timian, sjallottløk, salt, pepper og 1 ss olivenolje i en stekepanne på medium varme og kok opp.
Dekk med lokk og småkok forsiktig i 40 minutter, mens du rører med jevne mellomrom.
Når løkene er møre, men fremdeles beholder formen sin, ta pannen av platen og sett til avkjøling.
Når de er avkjølt, del sjalottløken i to på langs, og tørk dem lett med papirhåndkle.
Varm opp resten av oljen i en stekepanne og stek sjalottløkene med den flate siden ned i 1-2 minutter til de blir gyldne og karamelliserte.
Sett til side og hold varm inntil servering.