Varm opp ovnen til 300° C og varmluft. Sett inn en dyp langpanne nederst i ovnen. Du skal steke lammet på rist over denne.
Gni lammelåret godt inn med hvitløkspulver, salt og pepper.
Del hvitløksfeddene i to på langs
Stikk små snitt i lammelåret og stikk inn et halvt hvitløksfedd og en liten kvast rosmarin og timian. (Har du ikke fersk rosmarin og timian, så gnir du inn lammet med tørkede krydder)
Sett inn lammelåret på rist midt i ovnen, og hell godt med vann på den varme langpannen under. (Dette damper kjøttet og gir sprøtt skinn).
Steking av lammelår
Nå skal du starte varmt og redusere temperaturen i ovnen litt og litt. Det er viktig at du IKKE åpner døren underveis. Når tidene har gått ut, setter du bare ned temperaturen i ovnen og lar den synke stille og rolig ned. Når du har slått av ovnen og steker på ettervarme, vil lammet etter hvert også hvile. Gi det god tid til dette, mens det holder varmen.
Stek lammelåret i 15 minutter på 300° C
Skru så ned ovnen til 250° C og stek i 15 minutter til.
Sett ovnen ytterligere ned til 180° C og stek i 30 minutter.
Skru av ovnen og stek i 40 minutter til.
Nå kan du åpne ovnen, ta ut litt av kraften, og slippe inn litt luft.
La lammet hvile helst mins en halvtime videre i en lunkne ovnen.