Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Mousselinesaus
Porsjoner
4
Ingredienser
4
ss kaldt vann
1
ss hvitvinseddik
1/2
ts
kvernet pepper
4
eggeplommer
250
g
klaret smør
3
ts
karripulver
1
ts
Dijonsennep
1/2
dl
kremfløte
Fremgangsmåte
Klarning av smør
Smelt smøret
Fjern bunnfallet
Sett til avkjøling
Hollandaiseessens
Bland vann, eddik og pepper i en liten kjele.
Sett over svak varme og kok inn til 1/3 mengde.
Avkjøl
Hollandaise
Ha essensen i en sausekjele og tilsett eggeplommer, karri og sennep.
Visp eggene godt sammen til de blir lyse og luftige.
Sett kjelen på lav varme og visp hele tiden.
Fortsett vispingen mens du gradvis øker varmen.
La ikke temperaturen bli høyere enn 61°C!
Ta kjelen av platen og pisk inn smør, litt etter litt.
Start med noen få dråper, og øk gradvis mengden.
Vend inn pisket krem.