Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Kanelsnurrer/hveteboller
Prepping
2
timer
timer
Tilberedning
12
minutter
minutter
Total tid
2
timer
timer
12
minutter
minutter
Ingredienser
800
g
hvetemel
1
egg
5
dl
melk
125
g
sukker
12
g
salt
35
g
gjær
115
g
usaltet smør
Egg til pensling.
2
ts
kardemomme
For kanelsnurrer:
150
g
smør
Sukker
Kanel
Perlesukker
Fremgangsmåte
Sørg for at egg, melk og smør er romteperert før du begynner.
Kutt smøret i terninger.
Bland alle ingrediensene unntatt smøret, og 2 dl av melken.
Kjør dette i kjøkkenmaskin med eltekrok, til deigen slipper bollen.
Spe i melken til alt er blandet inn og deigen er blank og smidig.
Elt videre i maskin på middels hastighet i fem minutter.
Sett ned til laveste hastighet, og elt inn smørterningene.
Sett deigen til hevingen under plastfilm 1 time. Sett den gjerne på varmekablene på badet, eller i stekeovnen på 30 °C.
For hveteboller
Del inn deigen i 10-12 emner. Pass på at de er like store.
La deigemnene hvile i 15 minutter.
Trill boller av emnene og legg dem på stekebrett med bakepapir.
La bollene etterheve i 45 minutter under plastfilm.
Pensle med egg.
Stek boller på 200 °C varmluft i 9-12 minutter. (Sprøyt gjerne inn litt vann i ovnen når du setter dem inn.)
Avkjøl på rist
For kanelsnurrer
Strø benken lett med hvetemel.
Kjevle ut deigen til ca. 50 cm x 40 cm og ca 1 cm tykk.
Stryk på smør med bakespatedryss godt med sukker og kanel.
Skjær 2 cm brede striper av deigen. Legg disse dobbelt og tvinn eller knyt dem til en bolle.
Etterhev bollene under plastfilm i minst én time.
Pensle med egg, og strø over sukker og kanel.
Stekes på 200 °C varmluft i 9-12 minutter
Avkjøl på rist.