Hvitløkspuré (fra Bagatelle)

En god puré av hvitløk og mandelpoteter som passer godt til biff eller svinekjøtt.

Skriv ut

Hvitløkspuré (fra Bagatelle)

Prepping 20 minutter
Tilberedning 40 minutter
Total tid 1 time
Porsjoner 2

Ingredienser

  • 10 hvitløksfedd
  • 8 mandelpoteter
  • 3 dl melk + Melk til koking

Fremgangsmåte

  • Skrell hvitløksfedd og fjern spirene.
  • Gi hvitløken et oppkok i vann. Hell av vannet, og kok opp igjen i nytt
  • vann. Gjenta 3-4 ganger.
  • Etter det fjerde oppkoket i vann, kok i melk til de er møre.
  • Skrell poteter og del i mindre biter.
  • Kokes i vann til de er møre.
  • Kjør potetene i blender sammen med melk til en smidig konsistens.
  • Kjør hvitløk til puré i en liten blender.
  • Bland potetpuré og hvitløkpuré sammen og smak til med salt og
  • pepper.
  • Spe eventuelt ut med litt melk. Pass på at pureen ikke blir for rennende.

Biff med foie gras, fondantpoteter, braissert sjalottløk hvitløjspuré