Aïoli

I korte trekk, majones med hvitløk. Og likevel så fortryllende godt til focaccia, tapas eller pommes frites.

Hjemmelaget aïoli er så enkelt og så godt at det ikke finnes noen unnskyldninger til å ikke lage den selv. Fantastisk god, og perfekt til tapas, pommes frites og selvfølgelig hjemmelagde hamburgere.

Skriv ut

Aïoli

Prepping 10 minutter
Total tid 10 minutter
Porsjoner 4

Ingredienser

  • 2 eggeplommer
  • 4- fedd hvitløk
  • 1/2 ts maldonsalt
  • ca. 2 dl nøytral matolje
  • sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Finhakk hvitløken og mos den til en puré sammen med saltet.
  • Visp hvitløkspuréen og eggeplommene i en bolle.
  • Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig omrøring. Pass på at all oljen blir absorbert og blandet inn hele veien, så den ikke skiller seg.
  • Når du har konsistensen til majones er den ferdig.
  • Smak til med sitronsaft og evt. mer salt.